Cooking workshop with Chrisoula !

Επιστρέψτε σπίτι και εντυπωσιάστε τους δικούς σας με μια παραδοσιακή πίτα ! Θα την αγαπήσουν ! Η Χρυσούλα θα σας διδάξει πως να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα ! Στη συνέχεια θα την απολαύσετε στην υπέροχη αυλή του ΓΑΝΥΜΗΔΗ και θα τη συνοδέψετε με κάποιο τοπικό κρασί.

 

Sailing Boat Trips

Scubadiving - Snorkelling - Fishing

Hotel GANIMEDE sailing experience

Be a sailor for one day !

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τις τηγανίτες της Χρυσούλας !

Είναι μαγικό να ονειρεύεσαι...

Learn how ... 

wonderful Ganimedes lessons

1) Παρασκευή σαπουνιού

2) Παρασκευή κηραλοιφής και λαδιών σώματος

3) Αναγνώριση ,συλλογή, συντήρηση και ορθή χρήση θεραπευτικών και καλλυντικών βοτάνων ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

Είναι ένας περίπατος 4 περίπου  χιλιομέτρων μέσα από το πευκόδασος του Γαλαξιδίου , ανάμεσα σε Μεσογειακά φρυγανικά οικοσυστήματα , που καταλήγει στην παραλία πίσω από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Κατά την πορεία , αναγνωρίζουμε κάποια από τα φυτά και μαθαίνουμε τις ιδιότητές τους μέσα από τους Ελληνικούς μύθους και τις παραδόσεις που τα ακολουθούν. 

Ξεναγήσεις - Tours...

Το ξενοδοχείο ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ, σε συνεργασία με έμπειρο οδηγό, προσφέρει ειδικά προγράμματα ξενάγησης για τους επισκέπτες του.

Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς και βόλτες/πεζοπορία στο εντυπωσιακό τοπίο γύρω από τους Δελφούς, μπορούν να οργανωθούν κατόπιν αιτήματος για ομάδες των δύο ή περισσοτέρων ατόμων.

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε με τη Χρυσούλα για πληροφορίες.

Προτεινόμενες εκδρομές

1) Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών - Ιερό της Αθηνάς Προναίας - ναός του Απόλλωνα - Κασταλία πηγή - Αρχαίο θέατρο των Δελφών - Στάδιο των Δελφών. Η περιήγηση διαρκεί 2,5 ώρες.

2) Κορύκειο άνδρο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στο όρος του Παρνασσού. Ήταν το πρώτο ιερό στην περιοχή των Δελφών, το σπίτι του θεού Πάνα και των Νυμφών. Η θέα από εκεί είναι φανταστική. Θα δείτε τον Παρνασσό, τον Κορινθιακό Κόλπο και τη βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου. Η περιήγηση διαρκεί 3,5 ​​ώρες.

3) Περπάτημα στο αρχαίο μονοπάτι Δελφοί - Κίρρα, το αρχαίο λιμάνι των Δελφών. Διάρκεια: 4,5 ώρες

4) Θερμοπύλες. Ο τόπος όπου ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και οι 300 στρατιώτες του πολέμησαν μέχρι την τελική τους πνοή τον βασιλιά των Περσών Ξέρξη και το αήττητο στρατό του.

5) Μονή Οσίου Λουκά. Με εκπληκτικά βυζαντινά ψηφιδωτά του 12ου αιώνα μ.Χ. Ιδρύθηκε στις αρχές του 10ου αιώνα από τον Όσιο Λουκά, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στο μοναστήρι.

6) Χαιρώνεια / Μουσείο της Χαιρώνειας - Λιοντάρι της Χαιρώνειας. Εκεί, το 338 π.Χ., ο βασιλιάς Φίλιππος της Μακεδονίας, νίκησε τους συνασπισμένους Αθηναίους και Θηβαίους. Η νίκη του οδήγησε στην ενοποίηση της Ελλάδας και άνοιξε τον δρόμο στον γιο του Αλέξανδρο. Θα επισκεφθείτε επίσης το Τρίστρατο, τον τόπο όπου ο βασιλιάς της Θήβας Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του Λάιο.

7) Εκδρομές στην Αθήνα, την Ολυμπία, τα Μετέωρα, το Δίον, την Βεργίνα και τη Δωδώνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό το υπέροχο ιστορικό κλασσικό σκάφος ναυπηγήθηκε το 1927 (!) και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Μπορεί να φιλοξενήσει απο 4 – 9 άτομα και είναι πραγματικά ένα μοναδικό και τέλεια συντηρημένο αξιόπλοο σκάφος.

Πλέοντας με το ιστιοπλοικό μας και τη σημαία μας ψηλά, θα μπορέσετε να νοιώσετε την μοναδική αυτή αίσθηση μιάς καταπληκτικής ημερήσιας εκδρομής ή ακόμα και μιας τριήμερης μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται πολύ, ο Eric, o Bertand ή ο Κώστας μπορούν σίγουρα να οργανώσουν για σάς μία μικρή όμορφη βόλτα μισής ημέρας, γύρω απο το παραμυθένιο Γαλαξίδι. Οργανώστε μαζί μας το πρόγραμμα που επιθυμείτε και χαρίστε στον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας μια ανεπανάληπτη ιστιοπλοική περιπέτεια κάτω απο τα χρώματα & τη μαγεία του Δελφικού τοπίου.

Book now our sailing experience !